Fokmerries

Met de volgende paarden wordt momenteel gefokt:

Urescauta: zij is een stermerrie van de Rohdiamant\ Donnerhall zoon en topvererver in Duitsland Royal Dance, uit een moeder van grandprix hengst Krack c. De Briolita stam waar zij uit komt is heel beroemd in Holland. Drie half zusters van haar waren kampioen van Noord holland en tweede en derde en zevendevan heel Nederland!!! Dit is vrij uniek. Zelf is zij al moeder van Gucci, kampioen van Frankrijk bij de driejarigen, Danseur, vierde bij de zesjarigen en Elsa, van Lord Loxley die in Engeland furore maakt. Helaas kan zij niet meer drachtig worden maar met drie dochters wordt de fokkerij voortgezet.

Vrouwkje: is een dochter van de veel te vroeg overleden Argentinus zoon Amsterdam die met heel weinig produkten een deelnemer had in Beijing op de olympische spelen. De moeder is een preferente dochter van Ramiro en dan een preferente Doruto. Een stam waar meerdere grandprix paarden uit gekomen zijn. Omdat zij zelf een ongeluk heeft gehad is zij enkel voor de fokkerij gebruikt. zij bracht reeds van Gribaldi Dauphine, keur en zij heeft veel gewonnen dit jaar. Lijkt geschikt voor het hogere werk. Fernandel van Herzensdieb was succesvol op het frans kampioenschap en twee produkten zijn naar Engeland verkocht. Voor 2016 wordt een veulen verwacht van opnieuw de elite hengst Herzensdieb.

Aurora: ster, is een dochter van Gribaldi zoon en grandprix crack van drievoudig olympisch kampioen Anky van Grunsven, Painted Black.Haar moeder is een Pretendent dochter en grootmoeder van de kampioen van Canada en olympisch deelnemer Pop Art van Ashley Holzer. Aurora loopt met heel veel afdruk en had een apart veulen van Welt Hit 2 wat verkocht is aan de beroemde stoeterij Haras de Hus. Zij kwalificeerde met zeer hoge cijfers voor Saumur maar werd verkocht. Twee Royal Dance zonen staan in training bij grandprix ruiters en een Beltano zoon is voor de opfok naar Nederland verkocht. Zij verwacht opnieuw een Beltano(Belissimo/Hohenstein/Donnerhall veulen in 2016

Bacharel: is een dochter van His Highness uit een keur merrie van Ferro en daarna een Donnerhall en een Rubinstein. Droomhengst His Highness is zeer jong gestorven maar blijkt een topvererver te zijn. Hij was een Hohenstein uit een Donnerhall moeder en nog nooit had men zo`n mooie kampioen in Hannover gezien.Uit deze duitse moederlijn komen vele toppaarden. Bacharel is een grote zwarte merrie en zusje van de moeder van de populaire dekhengst Galaxie!Zij heeft vier produkten van Herzensdieb,waarvan er twee in Nederland staan voor de hengstenopfok. Is nu drachtig van Don Dante een jonge premiehengst van Don Index.

 

France: is een dochter van Donautanz uit Urescauta. Deze fraaie vos is zeer interessant gefokt. Donautanz van De Niro uit een Caprimond dochter staat in de 1 procent lijst van beste verervers in Duitsland . Moeder Urescauta was een fantastische fokmerrie waar we nog wel meer van zullen horen. Grootvader Royal Dance brengt de genen van Rohdiamant en Donnerhall in zodat zij zeer modern gefokt is. Twee produkten van Herzensdieb beloven zeer veel en ze is voor 2016 drachtig van Don Dante.

 

‘Geneteuse’: is een dochter van Herzensdieb uit Bacharel.Het fantastische karakter en model van elitevererver Herzensdieb zie je in haar terug. Alle grote verervers zoals His Highness, Ferro, Donnerhall, Rubinstein en Hohenstein zitten in haar pedigree, soms zelfs twee keer. Ze verwacht voor 2016 een veulen van For Romance, die dit jaar nadrukkelijk zijn stempel op de hengsten keuringen drukte.

Link: Filmpje Geneteuse